386 41 245 089

Pokličite kadarkoli!

gregor@dimniki-hocevar.si

Pošljite povpraševanje!

since1994
  • Vrtanje krivih dimnikov

Povrtavanje krivih dimnikov

Rešitev za dimnike, ki niso zidani naravnost

Povrtavanje dimnika je postopek, ko obstoječo tuljavo povečamo na primerno dimenzijo za optimalen vlek. V Sloveniji je dimnik največkrat zidan v dimenzijah (govorimo o notranjih, svetlih dimenzijah) 14×14 cm. Ta dimenzija ne zadošča pri ogrevanju (kurjenju) na trda goriva, zato je potrebno povrtavanje dimnika. Koliko se dimnik lahko povrta, je odvisno od notranje in zunanje dimenzije, saj mora biti dimnik po povrtavanju še vedno statično stabilen.

Kaj naredimo, ko dimnik ni zidan naravnost?

Pri povrtavanju dimnika smo velikokrat naleteli na težavo, saj ni vsak dimnik zidan naravnost. V primeru, da je krivina samo ena, je le-to mogoče rešiti s klasičnim vrtalnim strojem za dimnike. Ko je dimnik zavit večkrat, je odpiranje dimniške tuljave na več mestih preveč invaziven in problematičen poseg. Tukaj pogosto pridemo do izzivov odpiranja dimniške tuljave pri sosedih (v večstanovanjskih objektih), ki pa v večini primerov niso naklonjeni tovrstnemu poseganju v svoj življenjski prostor.

Znanje, izkušnje in volja so nas pripeljali do učinkovitih rešitev za izzive naših strank

Leta raziskovanja in iskanja rešitev, kako narediti stroj, ki bi ustrezal takim zahtevam, so botrovala rezultatu, da smo leta 2016 zbrali pogum in vse svoje izkušnje ter izdelali specialni stroj za povrtavanje dimniških tuljav brez odpiranja dimnika na več mestih.

Krivi dimniki brez dodatnih posegov so danes
za podjetje Dimniki Hočevar stvar rutine
in običajnega delovnega procesa!

Inovativna tehnika vrtanja krivih dimnikov s specialnim strojem

Stroj za povrtavanje krivih dimnikov deluje na popolnoma drugačni osnovi kot klasični stroj za vrtanje dimnikov. Na ta način lahko odpravimo veliko oviro, ki se je pojavljala pri starejših zgradbah. Večina teh zgradb je iz časov Marije Terezije in se največkrat nahajajo v samih središčih mest v Sloveniji.

S strojem za vrtanje krivih dimnikov lahko dimnik razširimo vse do premera 300mm in kar 30m višine. Stroj za krivo vrtanje dimnikov je plod lastnega razvoja, saj smo sami najbolje vedeli, kakšne naloge mora stroj za vrtanje krivih dimnikov opraviti.

Kaj omogoča specialni stroj za vrtanje krivih dimnikov?

  • Povrtavanje krivih dimnikov v primerih, kjer klasični stroj ne pride v poštev.
  • Delovanje na velikih višinah – do 30 m.
  • Razširitev na zelo velike dimenzije – do 300 mm.
  • Opravljanje dela brez poseganja v druge prostore, stanovanja (sosedi).
  • Možnost obnove (sanacije) dimniške tuljave v starih mestnih središčih, kjer poseganje v obstoječo strukturo stavbe ni dovoljeno.

V primeru sanacije dimnika vam lahko pomagamo. Obiščemo vaš objekt in ocenimo obstoječe stanje dimnika. Na podlagi strokovne ocene stanja vam ponudimo ustrezno sanacijsko rešitev vašega dimnika.

DIMNIKI HOČEVAR

Odstranjevanje (izbijanje) šamotnih tuljav

Stroj za vrtanje krivih dimnikov je večnamenski. Ena od možnosti je tudi izbijanje šamotnih tuljav. Šamotne tuljave so zelo trde, zato jih s kronami za klasično vrtanje opečnatih dimnikov ni možno povrtati. Za odstranjevanje oz. izbijanje šamotnih tuljav ima stroj posebej prirejen nastavek, ki je zelo močan ter je kos tudi šamotnim tuljavam. Šamotne tuljave izbijemo in jih na dnu dimnika odstranimo. Postopek je hiter in poteka brez prahu, saj imamo v ponudbi storitev STOP ZAPRAŠENOSTI (vključeno v standardno ponudbo). Zelo zmogljiv stroj namreč odsesa ves prah, ki nastaja pri grobih delih.

» Ker sta nam zdravje in čistoča izredno pomembna, pri podjetju Dimniki Hočevar uporabljamo inovativno rešitev STOP ZAPRAŠENOSTI. Delamo z izjemno zmogljivim strojem za odsesavanje prahu, ki poskrbi za sanacijo dimnika brez zaprašenosti vašega objekta!«

DIMNIKI HOČEVAR

Sanacija krivih (zavitih) dimnikov s specialno izravnalno maso

V Sloveniji še vedno zelo veliko gospodinjstev uporablja peči na trda goriva. V starih večstanovanjskih zgradbah, kjer so dimniki zaviti, se še vedno pogosto uporablja peči na trdo kurjavo. Ker so dimniki stari, dotrajani, sanitarno oporečni in nevarni za človekovo zdravje, smo v podjetju Dimniki Hočevar leta 2014 začeli uporabljati tehnologijo za zatesnitev in sanacijo dimnikov s specialno izravnalno maso. Masa ne bazira na šamotni osnovi, kot večina tovrstnih produktov na tržišču, saj je prožna in neobčutljiva na raztezke. Naloga mase je, da zatesni vse fuge, razpoke in ostale poškodbe (beri stare priključke) in s tem prepreči uhajanje dima v prostor. Tako je dimnik ponovno sanitarno in požarno varen, hkrati pa tudi poveča vlek, saj je masa, potem ko se strdi, bolj gladka kot opečnat dimnik. Postopek je hiter in zanesljiv, tako da je dimnik primeren za uporabo že 48 ur po samem nanosu mase. Garancija na maso pa je kar 10 let!

Ko pomislite na kvaliteten dimnik.
pomislite na

Dimnike Hočevar

Boljše izbire na trgu ni!

IZBERITE KVALITETO, IZBERITE DIMNIKE HOČEVAR

Zakaj izbrati podjetje Dimniki Hočevar?

Uspešno družinsko podjetje s tradicijo

Uspešno družinsko podjetje s tradicijo

Pohvalimo se lahko z družinsko tradicijo, ki traja že več kot 25 let. Nadaljevanje družinske tradicija je sreča, učenje in hkrati odgovornost. Odgovornost do svojih strank, partnerjev kot tudi preteklih in prihodnjih generacij.
Lasten razvoj in montaža

Lasten razvoj in montaža

Sledimo filozofiji lastnega razvoja in montaže, saj lahko le tako strankam zagotovimo 100% nadzor nad kvaliteto izdelkov in vgradnje. S tem tudi zagotavljamo neodvisno izvajanje del, s čimer smo fleksibilni in dostopni.
Odzivnost in dosegljivost

Odzivnost in dosegljivost

Zavedamo se, da se tudi neprijetne stvari »zgodijo«, da nesreča nikoli ne počiva in ne izbira časa. Naše stranke nas lahko pokličejo kadarkoli, saj smo dosegljivi vse dni v letu in 95% težav rešimo že v roku 48 ur.
Nenehno premikamo meje

Nenehno premikamo meje

Za izzive svojih strank vedno iščemo nove rešitve in nove tehnologije, s katerimi znižamo stroške in izboljšamo končni izdelek. Z inovativnimi pristopi poskrbimo za čim manjšo porabo časa in materiala, kar pomeni nižje stroške ob odlični rešitvi.
Scroll to Top
Call Now Button