386 41 245 089

Pokličite kadarkoli!

gregor@dimniki-hocevar.si

Pošljite povpraševanje!

since1994
  • Sanacija dimnikov

Sanacija dimnikov

Je vaš dimnik 
poškodovan, dotrajan, neprimeren
 za nadaljnjo uporabo?

V podjetju Dimniki Hočevar imamo dolgoletne izkušnje s sanacijo dimnikov in strokovno pristopimo k rešitvi sanacije dimnikov. Učinkovit postopek sanacije dimnikov zahteva strokoven pristop, zato je pomembno, da ga opravi pooblaščen izvajalec, ki uporablja preverjene in certificirane dimniške elemente.

KDAJ JE POTREBNA SANACIJA DIMNIKA?

KDAJ JE POTREBNA SANACIJA DIMNIKA?

  • Dimnik je dotrajan in ni več primeren za kurjavo.
  • Dimni plini uhajajo v prostor, s čimer povzročajo nevarnost zadušitve.
  • Dimnik v prostoru povzroča izrazit vonj po sajah.
  • V primeru, da pristojna dimnikarska služba poda odredbo prepovedi kurjenja vašega dimnika.
  • Ko se na stenah pojavijo mokri madeži saj in katrana

V primeru sanacije dimnika vam lahko pomagamo. Obiščemo vaš objekt in ocenimo obstoječe stanje dimnika. Na podlagi strokovne ocene stanja, vam ponudimo ustrezno sanacijsko rešitev vašega dimnika.

Dimniki Hočevar

Sanacija dimnika z inox tuljavo

Hitra in ugodna rešitev

Sanacija dimnika ali obnova dimnika je možna na več načinov.

Prva rešitev je porušitev starega in zidanje novega dimnika, pri čemer je postopek dokaj dolgotrajen, umazan in drag.

Druga rešitev, ki je veliko cenejša in hitrejša, je sanacija dimnika z inox tuljavo. Postopek sanacije dimnika z inox tuljavo poteka tako, da se v obstoječ dimnik vstavi cev iz nerjaveče pločevine. V primeru, da je dimnik premajhen, se ga enostavno povrta na ustrezen premer.

Sanacija dimnikov z inox tuljavo tudi zadovoljuje ustrezne standarde, ki jih imajo nove kurilne naprave s poudarkom na boljšem izkoristku in nižji izhodni temperaturi plinov. Zato je sanacija dimnika s pomočjo inox tuljave v zadnjem času najpogostejša rešitev, vendar je predvsem odvisno, kakšen tip dimnika saniramo.

Pozabite na kondenz

Z vstavitvijo inox tuljave so tudi težave s kondenzom stvar preteklosti. Kovinski dimniki imajo spodaj posodo in pipico, s kozi katero priteče meteorna voda ali kondenz.

S sanacijo dimnika z inox tuljavo lahko odpravimo tudi krušenje tuljav v notranjosti dimnika. V primerih, kjer je v dimniku inox tuljava, opeka služi le kot vodilo tuljavi. Prav tako so inox dimniki odporni na vlago, kislino, temperaturo ter različne zunanje vremenske vplive.

Varnost in zanesljivost sta na prvem mestu

Svojim strankam želimo zagotoviti miren spanec brez nepotrebnih skrbi, zato pri sanaciji dimnikov uporabljamo izjemno kakovostne in preverjene materiale proizvajalcev Schiedel in Jeremias, ki so sinonim varnosti in zanesljivosti.

ŠT. 1 V EVROPI

Schiedel

Schiedel je vodilni proizvajalec dimniških kanalov, peči in ventilacijskih (oziroma prezračevalnih) sistemov v Evropi. Zahvaljujoč 70-letnim izkušnjam Schiedel zagotavlja inovativne, zanesljive, visoko kvalitetne produkte (ali izdelke) in storitve. Cilj podjetja Schiedel je ustvarjati tehnično napredne, oblikovno dovršene izdelke, namenjene izboljšanju bivalnega okolja.
Izdelki Schiedel so varni, uporabnikom prijazni in enostavni za namestitev ter so na trgu znani kot izdelki z odličnim razmerejem med kvaliteto in ceno.

KO SE TRADICIJA SREČA Z INOVACIJAMI

Jeremias

Skupina Jeremias s sedežem v Wassertrüdingenu (Bavarska, Nemčija) je eden vodilnih proizvajalcev dimniških sistemov v hišnih in industrijskih aplikacijah po vsem svetu. Podjetje ima lasten razvoj in proizvodnjo inox dimnih tuljav ter je drugo podjetje v Evropi po količini izdelanih dimnih tuljav.

Izdelki Jeremias so odlično temperaturno odporni, imajo dolgo življenjsko dobo in omogočajo enostavno montažo in vzdrževanje.

IZBERITE KVALITETO, IZBERITE DIMNIKE HOČEVAR

Vas je pri sanaciji dimnika strah prahu in zaprašenosti celega objekta?

Ker sta nam zdravje in čistoča izredno pomembna, pri podjetju Dimniki Hočevar uporabljamo inovativno rešitev STOP ZAPRAŠENOSTI. Delamo z izjemno zmogljivim strojem za odsesavanje prahu, ki poskrbi za sanacijo dimnika brez zaprašenosti vašega objekta!

IZBERITE KVALITETO, IZBERITE DIMNIKE HOČEVAR

Zakaj izbrati podjetje Dimniki Hočevar?

Uspešno družinsko podjetje s tradicijo

Uspešno družinsko podjetje s tradicijo

Pohvalimo se lahko z družinsko tradicijo, ki traja že več kot 25 let. Nadaljevanje družinske tradicija je sreča, učenje in hkrati odgovornost. Odgovornost do naših strank, partnerjev ter tudi preteklih in prihodnjih generacij.
Lasten razvoj in montaža

Lasten razvoj in montaža

Sledimo filozofiji lastnega razvoja in montaže, saj lahko le tako strankam zagotovimo 100% nadzor nad kvaliteto izdelkov in vgradnje. S tem tudi zagotavljamo neodvisno izvajanje del, s čimer smo fleksibilni in dostopni.
Odzivnost in dosegljivost

Odzivnost in dosegljivost

Zavedamo se, da se tudi neprijetne stvari »zgodijo«, da nesreča nikoli ne počiva in ne izbira časa. Naše stranke nas lahko pokličejo kadarkoli, saj smo dosegljivi vse dni v letu in 95% težav rešimo že v roku 48 ur.
Nenehno premikamo meje

Nenehno premikamo meje

Za izzive svojih strank vedno iščemo nove rešitve in nove tehnologije, s katerimi znižamo stroške in izboljšamo končni izdelek. Z inovativnimi pristopi poskrbimo za čim manjšo porabo časa in materiala, kar pomeni nižje stroške ob odlični rešitvi.
Scroll to Top
Call Now Button