386 41 245 089

Pokličite kadarkoli!

gregor@dimniki-hocevar.si

Pošljite povpraševanje!

since1994
  • Reference

REFERENCE

Estetska, Funkcionalna
 rešitev za ogrevanje vašega doma

V podjetju Dimniki Hočevar smo naredili več kot 3500 sanacij in postavitev novih dimnikov vse od najmanjših priklopov do največjih industrijskih dimniških sistemov, od ravnih do krivih dimnikov, od enostavnih do zelo zapletenih projektov.

povrtavanje-dimnikov-reference
dimniki-hočevar-sanacija-dimnikov-kombi
povrtavanje-dimnikov-brez-prahu-v-hiši
povrtavanje-dimnikov-reference
dimniki-hočevar-sanacija-dimnikov-kombi

Varnost in zanesljivost sta na prvem mestu

Našim strankam želimo zagotavljati miren spanec brez nepotrebnih skrbi, zato pri sanaciji dimnikov uporabljamo izjemno kakovostne in preverjene materiale proizvajalcev Schiedel in Jeremias, ki so sinonim varnosti in zanesljivosti.

SANACIJA DIMNIKOV

V podjetju, ki uporabljajo velike data centre, ne sme priti do nihanja napetosti. V ta namen imajo postavljene agregate, ki se pri najmanjšem nihaju zaženejo in zagotavljajo konstanten električni tok. Ker pri izgorevanju nastajajo nevarni plini, jih je potrebno odvesti v ozračje. Pri takih napravah je tlak zelo velik, zato smo dimnik sanirali s posebnim sistemom Schiedel 5000 HP, ki je zasnovan tako, da zdrži tlak do 5000 pascalov, visok pa je kar 25m.

Zaradi prehoda na nizkotemperaturni kotel na olje moči 1GW je bilo potrebno dimnik sanirati z nerjavnim dimnikom premera fi400.

Kotlovnica je bila prenovljena, prav tako so se zamenjale peči. Ker sta bila stara dimnika zidana klasično iz opeke, nista bila več primerna. Potrebna je bila sanacija dimnika z inox tuljavo.

Zaradi prenove objekta se je investitor odločil, da bodo uporabljali kamine na drva. V ta namen smo postavili tri inox dimnike, za centralno kurjavo pa se uporablja plin, za katerega smo prav tako postavili nov inox dimnik.

Stara peč na olje je bil potratna in neekološka. Prehod na plinsko ogrevanje je bila logična odločitev. Star šamotni dimnik ni bil primeren za novo plinsko kondenzacijsko peč, zato je bilo dimnik potrebno sanirati z inox tuljavo premera 250 mm. Ker deluje kotel v nadtlaku, so na dimniku nameščena tudi tesnila.

Mercator Brezovica:
Zaradi prehoda pri kurjavi s kurilnega olja na plin je bilo nujno potrebno sanirati dimnik z inox tuljavo. Predpisi namreč velevajo, da mora biti tuljava plinotesna in odporna na kondenzacijo, da je mogoče pridobiti vse papirje za priključitev plina.

Mercator Log:
Zaradi nastajanja kondenza je bila potrebna sanacija dimnika z inox tuljavo.

Murgle:
Priključek je bil dotrajan in brez revizijske odprtine, zato smo ga zamenjali z inox tuljavo.

Šmartinska:
Sodobna peč zahteva sodoben dimnik, zato se je izvedla sanacija z inox tuljavo.

Podgorica:
Dimnikarska služba je opozorila na neprimeren priključek, zato smo ga zamenjali z nerjavno pločevino in dodali revizijsko odprtino.

Energetska obnova celotne šole je vključevala tudi zamenjavo energenta. Kurilno olje je bilo preteklost, sekanci (biomasa) pa prihodnost. Star šamotni dimnik ni bil več plinotesen, prav tako ni bil primeren za mokro delovanje. Pri zelo visokih izkoristkih namreč prihaja do kondenzacije, zato je bil nov inox dimnik nujen. V obstoječ dimnik se je vstavila inox cev premera 250mm.

Pri kurjenju na plin je uhajal ogljikov monoksid. Peč je bila zastarela, dimnik prav tako. Pri zelo zahtevni sanaciji je bilo potrebno izvesti koaksialni inox dimnik. Ker je bil dimnik zavit, smo uporabili fleksibilne inox cevi –notranjo inox cev za izpuh 80mm in zunanjo inox cev premera 140mm za zajem zraka.

Kotlovnica je zelo velika in ogreva več blokov. Pri prehodu ogrevanja na plin je bila potrebna sanacija dimnikov z rostfrei tuljavo, saj stari šamotni dimniki ne zadoščajo standardom sodobnih peči. Ker je kapaciteta tako velika, potrebujejo 2 peči in 2 dimnika. Enega se je saniralo z inox tuljavo fi250, drugega pa z inox tuljavo fi300.

Montažni inox dimnik za potrebe peke pod žarom.

Nov kamin na drva je potreboval nov dimnik. Star ogromen dimniški jašek ni bil primeren. Sanacija dimnika z inox tuljavo premera 200mm z izolacijo je bila nujna.

Pri nadgradnji delavnice se je ugotovilo, da star šamotni dimnik ni več primeren za kurjenje na kurilno olje. Izvedla se je sanacija dimnika z rostfrei tuljavo, zgornji del se je porušil. Namesto zidanja se je postavil izoliran inox dimnik, ki stoji samostojno.

Dimnik za plinsko ogrevanje ni več tesnil. Vhajal je kondenz. Zaradi uhajanja monoksida in nastajanja škode na poslopju smo ga nadomestili z novim koaksialnim dimnikom premera 80/125.

Dimnik za plinsko ogrevanje ni več tesnil. Vhajal je kondenz. Zaradi uhajanja monoksida in nastajanja škode na poslopju smo ga nadomestili z novim koaksialnim dimnikom premera 80/125.

Pri novem kotlu na olje je prišlo do kondenzacije v starem dimniku, ki je bil narejen iz šamotnih tuljav. Ker le-ta ni vodotesen, je bilo potrebno izvesti sanacijo dimnika z inox tuljavo fi350.

V frizerskih salonih je velika poraba tople vode. Kar naenkrat je bila količina premajhna. Pri ogledu dimnika se je ugotovilo, da so tesnila preperela in da je dimnik zaradi uhajanja plinov poškodovan, zaradi česar peč ni mogla proizvesti toliko energije, kot so je potrebovali. Dimnik se je zamenjal in stvar je delovala, kot mora.

POVRTAVANJE DIMNIKOV

Na stenah vojašnice so se začeli pojavljati mastni madeži, kar je posledica kondenza, ki nastaja pri izgorevanju. Star opečnat dimnik je bil premajhen za vstavitev inox tuljave, zato je bilo potrebno povrtavanje dimnika. Ko smo odprtino povečali na primeren presek, sta se izvedli še sanacija dimnika in zamenjava priključka z nerjavečo tuljavo.

Objekt se je prenavljal v celoti, prav tako kotlovnica. Zaradi dotrajanosti, je bila potrebna obnova dimnika. Zgornji del se je pozidal na novo. Izvedlo se je tudi povrtavanje dimnika, saj je bil dimnik premajhen za vstavitev nerjaveče tuljave. Ker je imel dimnik zamik, je bilo povrtavanje dimnika potrebno v dveh delih. Prav tako so se vstavila kolena s 30° naklonom.

Pri prehodu na plinsko ogrevanje je bila potrebna sanacija dimnika z inox tuljavo. Ker je bil dimnik premajhen je bilo najprej potrebno povrtavanje dimnika, potem pa še vstavitev nerjavne tuljave.

PIRNIČE

Ob prenovi strehe se je dimnik porušil. Pri podrobnejšem pregledu je bilo ugotovljeno, da je kondenz, ki je nastajal pri izgorevanju, dimnik poškodoval do te mere, da je bil statično nestabilen.Takoj smo se odzvali in izvedli sanacijo dimnika z inox tuljavo. Zgornji del, ki se je porušil, pa smo nadomestili. Izoliran inox dimnik je bila najboljša, najhitrejša in najcenejša rešitev.

SLAVINA

Za ogrevanje župnišča so se odločili namestiti dve novi peči – eno na pelete z dodatnim zračnim ogrevanjem in kamin na drva. Povrtavanje dimnika je bilo potrebno v zgornjem delu. Flexibilna inox cev 100mm je bila uporabljena za sanacijo dimnika za pelete, medtem ko je bil za peč na drva vstavljen inox dimnik premera 200mm.

KNEŽAK

Ogromen star zidan dimnik je začel puščati. Ker se kuri na štedilnik na drva, je bil vonj zelo izrazit. Sanacija dimnika z rostfrei tuljavo je bila nujna. Ker je dimnik zavit, smo na tem mestu dimnik odprli in vstavili kolena, da smo premostili krivino.

TROSLOJNI DIMNIKI

Na stenah so se začeli pojavljati mastni madeži, kar je posledica kondenza, ki nastaja pri izgorevanju. Star opečnat dimnik je bil premajhen za vstavitev inox tuljave, zato je bilo potrebno povrtavanje dimnika. Ko smo odprtino povečali na primeren presek, sta se izvedli še sanacija dimnika in zamenjava priključka z nerjavečo tuljavo.

Vsaka picerija potrebuje krušno peč in posledično tudi dimnik. Ker le-tega ni bilo na primernem mestu, se je postavil nov troslojni inox dimnik.

Ko je podjetje preselilo del obrata v Italijo, so za potrebe centralnega ogrevanja potrebovali tudi nov inox dimnik. Ker stoji dimnik na območju, kjer so veliki sunka vetra, smo le-tega dodatno učvrstili z jeklenimi vrvmi.

Čistilnica uporablja veliko pare. V ta namen so postavili nov stroj, ki je potreboval izoliran inox dimnik, saj na tej lokaciji dimnika ni bilo. Postavil se je trosljni inox dimnik premera 300mm.

Za potrebe ogrevanja steklenjaka so potrebovali nov dimnik. Ker zidanje pri takih objektih ne pride v poštev, se je postavil montažni troslojni nerjaveči dimnik.

Pri obnovi objekta se je saniral tudi dimnik. Ker je bil dimnik na vrhu porušen, smo namesto zidanja dimnik podaljšali z izolirano rostfrei tuljavo.

Podjetje ima ogromno poslopje. Kurilno olje je postalo predrago, zato so staro peč na olje zamenjali z novo na biomaso (sekance). V ta namen smo morali postaviti nov izoliran troslojni dimnik premera 250mm.

Polnjenje cistern je zaradi vse večjega povpraševanja potekalo prepočasi. Podjetje se je odločilo investirati v peč, ki proizvaja paro, s pomočjo katere se poveča pritisk v ceveh pri polnjenju cistern. Ker dimnika na tej lokaciji ni bilo, smo postavili nov izoliran inox dimnik premera 200mm in višine 22m. Dimnik se je postavil direktno na silose.

Star izoliran inox dimnik ni bil primeren za nove peči, ki so delovale v nadtlaku. Pri takih pečeh mora rostfrei dimnik imeti tesnila, ki pri nadtlaku zagotavljajo, da dim ne uhaja v prostor. Dva stara izolirana inox dimnika smo porušili in ju nadomestili z novima. Ker pri nadtlaku ne potrebujemo velikega vleka je bil nov troslojni inox dimnik manjši.

Za potrebe restavracije se je postavil izoliran inox dimnik. (Sedaj je to restavracija Marche.)

Zaradi nove peči na olje je bilo potrebno postaviti tudi nov inox dimnik, saj kotel deluje nizkotemperaturno. Pri tem nastaja kondenz, ki je odveden skozi kondenčno pipo na dnu dimnika.

Za delovne obrate in hale, kjer ni dimnikov je najbolj primerna rešitev rostfrei dimnik. Prav tak rostfrei dimnik je postavljen na tem objektu.

Vsaka hiša je potrebovala dimnik za kamin in plin. Nerjaveči inox dimniki so bili postavljeni za kamine, medtem ko so bili za plinsko ogrevanje postavljeni koaksialni dimniki 80/125 s PP tuljavo.

Plinska peč za peko kruha je bila prestavljena. Na novi lokaciji ni bilo dimnika in v ta namen smo postavili troslojniinox dimnik premera 250mm.

Lastnik si je zaželel ogrevanja s kaminsko pečjo za boljše vzdušje. Ker v prostoru, kjer je stala peč, ni bilo dimnikov, smo postavili nov troslojni inox dimnik.

Sanacija dimnika z inox tuljavo zaradi zamenjave kurjave.

INOX DIMNIKI

Ob fasadi se je postavil nerjavni troslojni dimnik za potrebe centralnega ogrevanja.

Zaradi novih direktiv glede večje energetske učinkovitosti in ekološke osveščenosti je fakulteta prešla na plinsko ogrevanje. Ker kondenzacijske peči delujejo v nadtlaku, stara dimnika nista bila primerna, saj nista imela tesnil. Postaviti sta se morala dva nova izolirana inox dimnika.

Velika količina podatkov se pretaka skozi super računalnike. Električna napetost ne sme nihati in v ta namen so postavili agregat, ki to zagotavlja. Po zunanji strani objekta smo postavili troslojni inox dimnik premera 250mm. Ker gre za delovanje v velikem nadtlaku (do 5000 pascalov), navaden troslojni inox dimnik ni zadostoval. Postavili smo poseben troslojni inox dimnik ICS5000, ki zagotavlja tesnjenje do 5000 pascalov.

Pri podjetjih, ki si ne smejo privoščiti, da bi ostala brez elektrike, uporabljajo za to namenjene agregate. Ker le-ti delujejo pri zelo velikem nadtlaku, je potreben specialen dimnik, ki bo to vzdržal. V ta namen smo postavili troslojni inox dimnik proizvajalca SCHIEDEL tipa ICS5000. Že samo ime pove, da vzdrži tlak do 5000 pascalov.

Pri kemičnih poskusih morajo biti zagotovljeni posebni pogoji. To velja tudi za inox dimnik. V ta namen je bil na vrh dimnika zmontiran še generator vleka, ki zagotavlja nadzirano količino podtlaka, ki ga potrebujejo za poskuse. Zaradi varnosti smo namestili tudi senzorje, ki sporočajo, ali generator deluje ali ne, in za zasilni izklop, v primeru, će gre kaj narobe. Inox dimnik je bil edina rešitev za ta namen.

Podjetje se je preselilo na novo lokacijo. Ogromna kvadratura za ogrevanje je zahtevala tudi veliko peč. Za ogrevanje na sekance se je moral na novi lokaciji postaviti nov inox dimnik premera 300mm. Ker je vertikala troslojnega inox dimnika potekala čez več etaž, smo predhodno v betonske plošče zvrtali luknje z diamantnimi kronami premera 400mm.

V sklopu popotresne obnove Bovca se je postavilo več dimnikov. Izkazalo se je namreč, da klasično zidani dimniki niso primerni za tako potresno dejavno območje, zato je prišla direktiva, da morajo biti vsi na novo postavljeni dimniki montažni. Tako so prišli v poštev troslojni dimniki.

Podjetje se ukvarja s kmetijstvom in pakiranjem hrane. Peč na biomaso se je izkazala za pravo investicijo. Šamotni dimnik je bil dotrajan in ni več tesnil. Inox dimnik je bil nuja. Ker je bil obstoječ premajhen, smo se z investitorjem odločili, da se na fasado postavi nov troslojni inox dimnik premera 250mm.

Za uporabo nove peči za centralno kurjavo smo postavili trosojni inox dimnik.

Dotrajane plastične kaskadne  priključke je bilo potrebno zamenjati, saj je na objektu zaradi slabega tesnjenja začela nastajati škoda. Z novimi cevmi smo težavo odpravili.

Za potrebe sušilne komore pri avtoličarstvu, je bilo potrebno postaviti nov izoliran troslojni inox dimnik.

POVRTAVANJE KRIVIH DIMNIKOV

Pri zelo zahtevnem povrtavanju krivega dimnika so nas poklicali, da dimnik povrtamo. Ker imamo za to posebej razvite stroje smo bili nalogi kos in zadevo opravili z odliko. Ena izmed zahtev je bila tudi, da se ne praši in z našo tehnologijo STOP ZAPRAŠENOSTI smo tudi to izpolnili.

Star objekt in zavit dimnik. Kot nalašč naloga za nas. Dimnik smo povrtali in za potrebo kurjenja na lončeno peč vstavili inox tuljavo premera 160mm.

PODGORJE:
Povrtavanje dimnika in sanacija dimnika z inox tuljavo zaradi kurjenja na drva.

REPENTABOR:
Zaradi dotrajanega dimnika je bilo potrebno povrtavanje dimnika in vstavitev nerjavnega dimnika.

RAKOVNIK, LJUBLJANA:
Zamenjava kurjave je pomenila tudi zamenjavo dimnika. Postavil se je izoliran troslojni inox dimnik. Kuri se na plin.

AVČE:
Stanovalci kurijo na trdo kurjavo. Klasično zidani dimniki so bili tako dotrajani, da se je začelo kaditi iz fug. Potrebno je bilo povrtavanje dimnika in vstavitev nerjavečih tuljav.

BOROVNICA:
Kotel na olje je zaradi zamenjave deloval pri nižji temperaturi. Stari šamotni dimnik je začel ”puščati”, zato je bilo potrebno izvesti sanacijo dimnika z inox tuljavo.

PIVKA:
Izvajalec, ki je postavil nov kotel na olje, je mislil, da bo star šamotni dimnik zadostoval. Sčasoma so se pojavili madeži, ki nastajajo zaradi kondenza, ki se sprošča zaradi dobrega izkoristka in nizkih temperatur plinov. Potrebna je bila sanacija dimnika. Dimniki inox so zato najprimernejši. Zamenjalo se je tudi priključek, saj ni imel revizijske odprtine. Premer inox tuljave je bil fi250.

DIAMANTNO VRTANJE

Pivovarna se konstantno razvija in potrebuje nove inštalacije. Ker so zidovi zelo debeli se vse izvrtine delajo z diamantnim kronskim vrtanjem. Da se naredi dovolj velika luknja in da se po nepotrebnem ne poškoduje, je nujno potrebno diamantno vrtanje. To nalogo so zaupali nam.

KAJ NAŠE STRANKE POVEJO O NAS?

Izkušnje uporabnikov

Blaž Jezeršek

Pri energetski sanaciji župnišča v Pirničah smo naleteli na nepredvideno težavo glede izpeljave dimnika. V podjetju Dimniki Hočevar so nam že v parih urah priskočili na pomoč s strokovnimi nasveti ter težavo s strokovnim in kvalitetnim posegom že naslednji dan tudi odpravili. Odlikujeta jih izjemna strokovna usposobljenost in profesionalnost, ki ju ne srečaš pogosto. Skratka: priporočam v vseh pogledih.

Blaž Jezeršek, Pirniče
Primož Vilec

S podjetjem Dimniki Hočevar d. o. o. že vrto let uspešno sodelujemo tako pri prodaji naših dimniških sistemov kot pri montaži. Izkazali so se kot dober in zaupanja vreden partner.

Primož Vilec, Schiedel Slo
Zadovoljna stranka iz Nove Gorice

Naš dimnik je bil potreben sanacije. V poplavi ponudnikov sem izbrala Dimnike Hočevar. Za njih sem se odločila, ker so mi podali vse potrebne informacije na način, ki ga lahko razume vsak laik, in prišli so na brezplačen predhodni ogled, čeprav sem iz Nove Gorice. Delo so zelo hitro opravili, in sicer vse v enem dnevu, še posebej pa sem zadovoljna, ker so za seboj tudi vse lepo počistili. Pohvalila bi njihovo prijaznost in strokovnost, zato jih tudi priporočam.

Zadovoljna stranka iz Nove Gorice

IZBERITE KVALITETO, IZBERITE DIMNIKE HOČEVAR

Zakaj izbrati podjetje Dimniki Hočevar?

Uspešno družinsko podjetje s tradicijo

Uspešno družinsko podjetje s tradicijo

Pohvalimo se lahko z družinsko tradicijo, ki traja že več kot 25 let. Nadaljevanje družinske tradicija je sreča, učenje in hkrati odgovornost. Odgovornost do svojih strank, partnerjev kot tudi preteklih in prihodnjih generacij.
Lasten razvoj in montaža

Lasten razvoj in montaža

Sledimo filozofiji lastnega razvoja in montaže, saj lahko le tako strankam zagotovimo 100% nadzor nad kvaliteto izdelkov in vgradnje. S tem tudi zagotavljamo neodvisno izvajanje del, s čimer smo fleksibilni in dostopni.
Odzivnost in dosegljivost

Odzivnost in dosegljivost

Zavedamo se, da se tudi neprijetne stvari »zgodijo«, da nesreča nikoli ne počiva in ne izbira časa. Naše stranke nas lahko pokličejo kadarkoli, saj smo dosegljivi vse dni v letu in 95% težav rešimo že v roku 48 ur.
Nenehno premikamo meje

Nenehno premikamo meje

Za izzive svojih strank vedno iščemo nove rešitve in nove tehnologije, s katerimi znižamo stroške in izboljšamo končni izdelek. Z inovativnimi pristopi poskrbimo za čim manjšo porabo časa in materiala, kar pomeni nižje stroške ob odlični rešitvi.
Scroll to Top
Call Now Button